Verkkotunnuns omalle nettisivustolle on hyödyllinen | Webbhotelli.fi

Mikä on domain-nimi

Verkkotunnuns sanaa kuulee usein, mutta mikä se tarkalleen ottaen on? Verkkotunnus on kirjaimista koostuva nimi, jonka avulla on helpompi navigoida internetissä. Jos osoitteet olisivat pelkässä IP muodossa, ei kukaan muistaisi eri osoitteita. Verkkotunnus muutetaan sitten taas IP-osoitteeksi DNS:n avulla. Lyhenne tulee sanoista Domain Name System. Sen lisäksi on maakohtaisia verkkotunnuksia. Esimerkiksi suomalaiset osoitteet ovat muodossa .fi, ja sveitsiläiset .ch. Laajempi lista päätteistä löytyy netistä.

Tarvitsenko oman verkkotunnuksen?

Verkkotunnuns on hyvä hankinta, mikäli ylläpitää nettisivustoa ja haluaa sen julkiseksi. Koodatessa on vielä suhteellisen helppoa navigoida IP-osoitteiden mukaan, mutta verkkotunnus helpottaa asioita. Sen lisäksi tulisi miettiä näkyvyyttä, kuten SEO. Google tykkää lyhyistä, vanhoista verkkotunnuksista, enemmän kuin ilmaisista sekä pidemmistä tunnuksista. Verkkotunnuksia on mahdollista ostaa netistä, vaikka hinnat vaihtelevat parista eurosta aina tuhansiin euroihin riippuen siitä, kuinka haluttu tunnus on. Ennen tunnuksen ostamista näkee, että onko tunnus vapaa vai varattu.

FI Verkkotunnuns

Verkkotunnuns on siis mahdollista ostaa netistä. Tunnuksen voi ostaa tuhansilta sivustoilta, mutta samat tunnukset saattavat olla eri hintaisia erilaisilla sivustoilla. Eli kannattaa olla tarkkana. Itse tunnuksen rekisteröintiin menee yleensä alle 48 tuntia ostoksesta. Mikäli on mahdollista, niin tunnus on järkevää ostaa useaksi vuodeksi kerrallaan, sillä tunnus tulee silloin halvemmaksi. Verkkotunnus kannattaa pitää lyhyenä sekä fiksuna. Ilmainen tunnus on hyvä vaihtoehto aloittelijoille, mutta yritystoiminnan, kuten webkaupan kannalta, se on vaikea saada optimoiduksi hakukoneille.

Yhteenveto verkkotunnuksista ja niiden tarpeellisuudesta

Verkkotunnuns on siis helpommin muistettava osoite IP-osoitteelle. Sen voi ostaa netistä tai vaihtoehtoisesti hankkia ilmaisen osoitteen. Verkkotunnukset ovat usein lyhyitä ja ne kannattaa myös pitää sellaisina. Tällöin ei menetä kävijöitä mahdollisten kirjoitusvirheiden tai muiden syiden takia. Hinnat tunnuksilla vaihtelevat laajasti ja netissä on tarjolla tuhansia sivuvaihtoehtoja, joista tunnuksen saa vaivattomasti. Netistä löytyy helposti vinkkejä siihen, kuinka valita hyvä verkkotunnus omalle sivustolle. Ilmaiset osoitteet eivät yleensä rankkaa Googlessa tai muissa hakukoneissa yhtä hyvin kuin esimerkiksi .com -päätteiset. Tämä johtuu myös osittain siitä, että ilmaisia verkkotunnuksia on hyödynnetty paljon tietojen kalastelussa sekä huijausviesteissä. Verkkotunnus on helppo ottaa käyttöön ja konfigurointi on usein minimaalista, ellei palvelimia ole useita.