Virtuaalipalvelin on helppo ja vaivaton vaihtoehto | Webbhotelli.fi

Mikä on omistautunut serveri

Mikä sitten on virtuaalipalvelin? Se on tavallinen palvelin, mutta vain sillä erotuksella, että käyttäjä ei omista tätä laitetta kokonaan. Tässä samassa koneessa saatetaan virtuaalisesti ylläpitää useita eri palvelimia. Tällaisessa serverissä palvelinalusta voi olla vapaasti käyttäjän valittavissa, jolloin siihen voi asentaa haluamansa käyttöjärjestelmän. Joissakin tapauksissa käyttöjärjestelmä voi olla myös kiinteä, niin että sitä ei itse pysty vaihtamaan. Virtuaalipalvelujen käytöstä on monia etuja etenkin yrityksille.

Virtuaalipalvelimen käytön edut

Virtuaalipalvelimien eduiksi lasketaan muun muassa sen käyttöönoton nopeus, joustavuus ja edullisuus. Joustavuudella tarkoitetaan sitä, että yrityksen on halutessaan helppo vaihtaa palvelu toiseen. Palveluiksi lasketaan esimerkiksi verkkokaupat, kotisivut sekä erilaiset pelinkehittäjille tarkoitetut testisivut. Tällainen virtuaalipalvelin antaa myös vapauden päättää, millaista sisältöä siihen halutaan asentaa. Jotkut palveluntarjoajat asentavat palvelut valmiiksi. Joissakin tapauksissa yritys saa itse asentaa haluamansa palvelut. Levytilaa ja muistia on helppo lisätä yrityksen tarpeiden mukaan.Virtuaalipalvelin Virtuaalipalvelimet eivät vaadi niiden palveluja käyttäviltä yrityksiltä jatkuvaa huoltoa, eivätkä laiteinvestointeja, kuten perinteiset palvelimet. Virtuaalipalvelimen ohjelmistoja tai laitteitakaan ei tarvitse ylläpitää itse. Virtuaalipalvelinta käytettäessä maksetaan vain niistä palveluista, joita yritys jokapäiväisessä toiminnassaan tarvitsee. Usein Virtuaalipalvelin on myös räätälöitävissä täysin yrityksen oman tarpeen mukaan. Sille voidaan asentaa tarvittavia palveluita sekä ohjelmistoja. Asiakkaalla on palvelimeen pääkäyttäjän oikeudet ja tällä tavalla hän saa helposti tarvitsemansa resurssit sekä konetehot.

Yhteenveto virtuaalipalvelimien eduista

Virtuaalipalvelin on yrityksille myöskin ekologinen valinta, sillä sitä ei tarvitse säilyttää ikuisesti. Se on helppo tuhota hallintakonsolin avulla ilman minkäänlaisia ympäristöä rasittavia jätteitä. Monet yritykset ovat jo ymmärtäneetkin tällaisen palvelimen tarkoituksen ja sen mukanaan tuomat hyödyt. Palvelin ja sen palvelut ovat toiminnassa, vaikka sitä ei konkreettisesti voi nähdä huoneen nurkassa. Valittua palvelua ja tätä omaa palvelinta käytetään kätevästi verkon välityksellä. Yrityksen tiedotkin ovat paremmassa tallessa, koska palvelimet ovat yksittäisiä, eivätkä siten pääse haittaamaan toisten palvelimien toimintaa. Yrityksen hankkimaa virtuaalipalvelinta ei jaeta muiden yritysten kanssa. Virtuaalisen palvelimen kapasiteettia on tarvittaessa helppo lisätä. Virtuaalipalvelin on nopea ja edullinen ottaa käyttöön, joten monelle yritykselle tärkeimmät virtuaalipalvelinta puoltavat edut ovat säästöt kustannuksissa sekä ajassa.